Пошуковий запит: (<.>A=Москальчук Л$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 11
Представлено документи з 1 до 11
|
1. |
Москальчук Л. В. Состояние фактического питания населения Украины и содержание фолиевой кислоты в рационах [Електронний ресурс] / Л. В. Москальчук // Проблеми харчування. - 2014. - № 1. - С. 20-23. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Pkh_2014_1_5
|
2. |
Сластин В. В. Сбалансированный рацион питания [Електронний ресурс] / В. В. Сластин, Е. С. Самусева, Л. В. Москальчук // Проблеми харчування. - 2014. - № 1. - С. 33-39. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Pkh_2014_1_8
|
3. |
Сластин В. В. Опыт использования DASH-диеты с целью профилактики сердечно-сосудистой патологии [Електронний ресурс] / В. В. Сластин, Е. С. Самусева, Л. В. Москальчук, И. А. Раилко // Проблеми харчування. - 2014. - № 1. - С. 60-67. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Pkh_2014_1_13
|
4. |
Козярін І. П. Оцінка фактичного вмісту фолієвої кислоти в раціонах харчування дорослого населення України [Електронний ресурс] / І. П. Козярін, Л. В. Москальчук // Збірник наукових праць співробітників НМАПО ім. П. Л. Шупика. - 2014. - Вип. 23(3). - С. 62-67. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Znpsnmapo_2014_23(3)__11 Висвітлено рівень забезпеченості дорослого населення України фолієвою кислотою. Мета роботи - оцінити фактичне надходження фолієвої кислоти із середньодобовими раціонами харчування в організм дорослого населення України. Проведено обстеження 1205 осіб віком 25 - 65 років, спрямоване на виявлення у них ознак фолієвого дефіциту. Серед обстеженого населення не виявлено осіб, у яких надходження фолацину з добовими раціонами харчування відповідало б фізіологічним нормам. Висновки: проблема оптимізації харчування та оздоровлення населення має розв'язуватися за рахунок споживання харчових продуктів, збагачених вітамінами чи вітамінними комплексами.
|
5. |
Сластин В. В. Специфическое воздействие различных пищевых жирных кислот на состояние сердечно-сосудистой системы [Електронний ресурс] / В. В. Сластин, Е. С. Самусева, Л. В. Москальчук, Е. М. Усатюк // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2015. - Т. 21, № 4. - С. 7-16. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2015_21_4_2
|
6. |
Москальчук Л. В. Гігієнічна оцінка забезпеченості фолієвою кислотою дорослого населення України [Електронний ресурс] / Л. В. Москальчук // Довкілля та здоров'я. - 2014. - № 2. - С. 37-40. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/dtz_2014_2_9 Наведено дані щодо забезпеченості дорослого населення України фолієвою кислотою. Обгрунтовано доцільність збільшення споживання харчових продуктів з природним вмістом фолатів, і додаткового вживання фолієвої кислоти жінкам у преконцепційний період.Представлены данные по обеспеченности взрослого населения Украины фолиевой кислотой. Обоснована целесообразность увеличения употребления пищевых продуктов, являющихся естественным источником фолатов, и дополнительного приема фолиевой кислоты женщинами в преконцепционный период.
|
7. |
Москальчук Л. М. Використання педагогічної спадщини В. О. Сухомлинського в екологічному вихованні юннатів молодшого шкільного віку [Електронний ресурс] / Л. М. Москальчук // Педагогічний пошук. - 2016. - № 1. - С. 10–13. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/pedp_2016_1_5
|
8. |
Швець О. В. Зниження надмірного вживання кухонної солі для профілактики розвитку серцево-судинних захворювань. Досвід європейських країн [Електронний ресурс] / О. В. Швець, І. О. Раїлко, В. В. Сластін, Л. В. Москальчук // Проблеми харчування. - 2014. - № 2. - С. 51-53. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Pkh_2014_2_8
|
9. |
Самусева Е. С. Роль насыщенных и транс-жирных кислот в развитии деменции [Електронний ресурс] / Е. С. Самусева, В. В. Сластин, О. В. Швец, Л. В. Москальчук // Проблеми харчування. - 2015. - № 1. - С. 38-42. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Pkh_2015_1_6
|
10. |
Москальчук Л. В. Вміст фолієвої кислоти в організмі жінок репродуктивного віку [Електронний ресурс] / Л. В. Москальчук // Гігієна населених місць. - 2014. - Вип. 63. - С. 330-335. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/gnm_2014_63_52
|
11. |
Козярін І. П. Нутриціологічні і фізіологічні аспекти використання риб'ячого жиру в харчуванні вагітних жінок (огляд літератури) [Електронний ресурс] / І. П. Козярін, О. П. Івахно, В. В. Сластін, Л. В. Москальчук, К. О. Шебалдова // Гігієна населених місць. - 2015. - Вип. 65. - С. 195-199. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/gnm_2015_65_33
|